| Kopshti Poetik | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
LEO
Numri i postimeve : 180 Registration date : 04/10/2007
| Titulli: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 4:16 pm | |
| Pse nuk rrine me
Lejome ngrohtesine
tende te ndjeje
Mos shko
Dua te perktheli
Lejome te fleje
te enderroje nga ju
nuk dua te zgjohem
pa ty.
Me ndihmo te lutem
Tregoma drejtim e
ures qe shpije deri
te ti.
LEO | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 4:17 pm | |
| E dine emrin tim akoma?
Kohen qe ishte me ne
Te gjithe ate qe perjetuam
Ate qe qeshim....
Me ndegjo
Ende ndje aromen e
trupit tend
Me mungon shume
Si mundem te
spjegoje qe ta
kuptoshe.
Letrat tuja nuk
kam guxim ti
lexoje...
Kam frike nga lamtumira
e fundit
Nese ti nuk je me kety
as une nuk jam me
gjysma e trupit tim shkon me ty
Me degjo
Ku te shtrihem..
LEO | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 4:19 pm | |
| Dhimbjet per ty Dhimbjet pa ty vijne e shkojn E syri gjume nuk ka! Sonte me mungon shume dhe nuk mundem asgje te beje,perveq ikjes ne terrin e nates. Emrin tend gjdo nate e thrrase dhe per ty enderroi Puthjet e tua te embela dhe zerin tend qdo nate me shoqerojne... E une mbeta pa ty perveq dhimbjes... LEO | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 4:21 pm | |
| Sonte Sonte jemi vetem ne te dy, Sonte i gjithe qyteti flene, Ne jemi te qete nuk flasim shume. Qefi eshte eshte i vogel, Dashuria eshte e madhe Kjo nate te takon ty. LEO | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 4:22 pm | |
| Nje ndjene e dhimbjes
Qdo here kur te shohe
me mungon fuqia
Te shiqoj shume gjate
Ne zemren time kam
nje dhimbje
Qdo here mendoje ne
vete,sot eshte dita
qe te gjitha ti them.
Ti me merre lidhure
ne krahte ety,
Ne veshe me thua
me ze te lehte
"Te mbesim shoke"
Ishte hera e pare
dhe e fundit
Qe nje dhimbje
e ndjeje ne mbrendi... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 4:23 pm | |
| Cka do ti!
Nuk eshte lehte
pa ty te jetoi
Kete e di edhe ti.
Nese done une
shkoje
Nese me thrret
une vij te ti
Nese pisket
une prape rri.
Cka done ti!!! | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 4:25 pm | |
| KUR NDJENAT RRITEN
Bardhesia dhe dashuria kujdesen ne mua. Ne mua nuk do te mungoje asgje.. Ajo ushqen zemren time, Ajo me jep energji te re Ajo me tregon rruget e arta te dashurise Qdo dite dhe nete jam nere rrezet e engjulleve pereth perbushure... Jetoi enderren tende Diq dua te them, cka ne te vertet nuk mundem ta flase. Dashuria ime ndaj teje do te jete gjithmone e pavdekshme.. TE DUA..... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 4:26 pm | |
| Mos thuaj jo Te lutem vetem sonte Dua zemren tende Dua shpirtin tende Dua buzet tuja Dua trupin tende te ngrohet te ndjeje Mos thuaj jo Dua ty dhe vetem ty | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 4:28 pm | |
| Po te shkruaj sonte kur po me mbyte vetmia Po mundohem ta thyej dhimbjen qe pa ma ngulfate shpirtin,ashtu te lodhure dhe dermuare...
Nuk lodhem une nga Dashuria! Sepse te dashuroje ty e dashure Ti je ajo qe me mbane ne jete ti pranvera e jetes time.
Sa shume me ka djegure shpirtin dashuria.Nata eshte shume e gjate e dhembja e madhe.
Oh sa jam i eture te te shohe, se aq forte depertove ne damaret e shpirtit tim. Zemra ime per here te pare u hap dhe te pranoje,aty hyre....
Me kujtohet secila sekond bashke cdo perkthelje e cila flene para syve,ne epizode te tere,kujtimet qe po me djegin shpirtin.
E vetmja gje qe munde te degjoi tani jane rrahjet e zemres sime dhe pershendetjet e ngrohta te nje djaloshi qe prete te takoje ty.Kete te kam premtuar | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 4:30 pm | |
| Lejome mua ne afersine tende Lejome mua ne driten tende Lejome mua te shohe besnikrine tende. Lejome mua te udhetoje ne vendin e qetesise ku ti jetone... Ne ty te dashurohem do te thote per ju te kujdesem. Dielli shehe gjithe Boten,dhuron drite dhe ngrohje... Ti me dhurove doren tende qe gjithmone do te sjelle fat | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 4:58 pm | |
| Une nuk mundem me ty
Une nuk mundem te jetoj me ty, ajo duhet te ishte jete, Dhe jeta eshte gjithandej Nga pamja jote e plote Me merreshin syte Me bente shurdhe Parajsa Tek te pranonte ty.
Atje ku je ti,une do te isha, edhe pse emri im njerzor Kumbon tejtej Ne famen qiellore. Ti je e shpetuar Une ai qe do te "marre"denim Pa pranine tende, Gjithcka eshte ferr pa mbarim
Keshtu vec e vec, ti atje,une ketu, Me dyer gjysemhapur Oqeanet jane ashtu, Dhe lutjet. Dhe jete ne mjerim, Ne pafund Deshperim... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:00 pm | |
| Psst!
Enderro endrrat tuja ne Qetesi. Nese ti askujt me nuk beson. Mbylli derrn dhe dritaret Per ate qe ti mos te shohesh RRi qete ne qetesin tende Sikur ty askush te mos shohe Edhe atehere kur te ndodhe Nuk eshte deshira e jote Ne hijen e territ Lexo Librin pa fjale Cka ne kemi,cka kemi pase, Cka ne... Nje mengjes te gjitha ikun large... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:01 pm | |
| Zemer
Me dhuron zemren tende per 14dite, Ti large e pa arriteshme si nje gjiraf femije Edhe pse une vertet jam si stuhia e eres Nje gje e dashure dua ta them Kur une ty te pashe Nje vrime ne mua u qel Edhe pse ti nuk e dine Kete ndjene akoma me perkthel thelle ne shpirte, Mos ik ndegjo zemren tende une te thrrase:Thuaj "Po"! Sa bukur ishte,kur ty te takova | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:02 pm | |
| Zemre e bardhe
Zemra e bardhe nuk ka ndonje parashikim, E hapure dhe e kerkuar Merre ajo te gjithe njerzimin ashtu si jane..
Te te mirit eshte i mire Te ata jo te mirit aspake me pake. Vesi i saj eshte i bute.
Te te drejtit eshte i besushem Te jo i drejti nuk eshte pake, Vesi i saj eshte Besnikria.
Realizimi nga njeri, Merre te gjitha mbi Si kur te ishim femijet e saj Keshtu fiton njeriu zemren.... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:03 pm | |
| Eshte mbremje dhe zemra ime vjen te ti, nuk mundem ta ndaloi te rri te une. Leshoje ne gjoksin tende leshohet si nje gur thelle ne ty Vetem atje gjene qetesin pergjithmone.... Ne ty. Ti ke fituar Zemren time. | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:04 pm | |
| Kujtesa ime e lodhur ashtu si ato te avioneve ne pistat e ndriquara te aterimit une ty sdo te harroje.
Do te kujtoje shiqimin e Syve te tu pa fund pergdheljen e mbytur mbi krahrorin tim si nje meteore qe nuk fiket.
Brenga erdhi ,iku larg perj teje veq ndonje enderr naten e shkurtone duarte do plaken ne largesi kilometrash shqisat rane ne gjume bota ne terr | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:05 pm | |
| Sonte
Te shpresoj para se Dielli ne perendim te humbe Te prese para se rrezet e para kur puthin qiellin Te kerkoje,Sonte,Neser.... gjithe jeten ne kerkim...per ty Sonte,Neser i vetmuar.. me Sy tek ti Flase e thrrase,per ty Eja Shpirte Eja me rrezen e para ne mengjese Eja me ngrohe qdo qelize te trupit tim. Se edhe kjo eshte jete Qe qdo kush e kupton Se ne gjuhen shqipe eshte Gravue e shkrue ne zemren time Fjalet TE DUA | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:06 pm | |
| TI
Ti je ajo qe kam kerkuar, Ti je ajo krejt cka une dua.. Ti je cili im me i madhe Te gjitha cka kam deshiruar ti je Pa ty jam i harruar Ti je ledhatimi im i endrrave te mija Ti,ti dhe vetem ti.. Tani ty te kam takuar Ti je dashuria ime... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:07 pm | |
| Te pashe ty...
Dje te kam pare, Ecjen tende, Floket tuja, Duarte tuja Sa dashuri i kam te gjitha... Cka mua me kerkonin gjithe keto vite.. Prese ne thirrje te zerit tende..Qe emrin tim te me thrrasesh.. Por nr levizje te krahut e kuptova se eshte nje tjeter e huaj.. Besoje qe ti je ulure dhe lutesh ne nje mrekulli.. | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:08 pm | |
| E NESERMJA
SA HERE KAM BESUAR QE NUK ESHTE E VERTET CKA UNE ENDERROJE, QE E NESERMJA MUA ME TRULLOI.. KAM BESUAR SHPESHE HERE QE E NESREMJA DITE ESHTE E QETE... NE KERKIM NE PAQE CKA TE GJITHA DO TI JAPJA VETEM PER NJE FJALE DASHURIE NGA TI... DO TE JAPJA GJITHCKA PER NJE LEDHATIM UDHETOI NEPER RRUGET E THATA KURRE ME TE THEM "NE" CKA DO TE JEPJA KETU VETEM PER NJE DASHURI AH,ZEMRA IME KERKON QETESINE | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:09 pm | |
| ESHTE QETESI DHE KREJT I VETMUAR NE VETEMI... PO PRAPE NDEGJOI HAPAT TUAJ ECI NE MESIN E DHOMES DHE SHOHE VETEN I PERMALLURE NE TY. NDJEJE AKOMA DUARTE TUA NDEGJOI FRYMEN E MUREVE, NDJEJE GODITJET E PULSIT ZEMRES TENDE... ME MUNGONE DASHURIA JOTE EDHE PSE KJO ME BENE DHIMBJE SHOHE SYTE E TU DHE E DI TI ME MUNGONE MUA SHUME | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:10 pm | |
| PJESE E JETES
TI ME ISHE BASHKANGJITURE NE NJE PJESE TE JETES SIME, PO JO EDHE AQ,ISHTE ME SHUME... TI ISHE NJE SHOQE E DREJTIMIT TIM DHE TE DOJA SHUME. TI ISHE NE KERKIM TE LINDJES TAKOVE DASHURIN DHE BESNIKERIN UNE TE DHUROVA TE GJITHA UNE MORRA NJE PJESE TE JETES TENDE POR JA QE NUK ISHTE E GJITHE KJO.... ISHTE ME SHUME... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:10 pm | |
| SHIKIMI
KUR SHIQOJE NE DRITARE SHOHE GJELBRIM,LULE, PEME,NDJEJE AFERSIN TENDE... LEJOJE MENDIMET E MIJA TE FLUTUROJNE TE ME THRRASIN... KUR NE DRITARE SHIQOJE NDJEJE NE TOKE,LAGESIN DHE NXEHTESIN AFERSIA JOTE ESHTE PER KAPJE.... NE MENDIME ME DOREN TIME. | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:11 pm | |
| VALLZIM NE AKULL
ISHTE BUKURE ME TY EDHE PSE ISHTE ACAR I MADHE I GEZUAR ISHA KUR FILLUAM VALLEZIM MBI AKULL ZEMRA IME ISHTE E LUMTURE TANI HARROVA LOTET, HARROVA VALLEZIMIN ASGJE TJETER ME SHUME VETEM NJE PUTHJE | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:12 pm | |
| UDHETOI NE RRUGE TE SHKURT,PER SKAJ TEJE. NE VENDIN TEND TE QETE TE VORRI I JUAJ I DASHUR VELLA NE FLETET E LESHURA PRANE TEJE LEXOJE LUTJEN TENDE... LEHTE LESHOJE LULE NE VENDIN TENDE ME DUARTE E MIJA ,GERRUEJ DHEUN TEND NDJENE DHIMBJET E MIJA? UNE PRESE ATE DITE,ORE .... KUR PRAPE NDJEJE ZEMREN TENDE. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Kopshti Poetik | |
| |
|
| |
| Kopshti Poetik | |
|