| Kopshti Poetik | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
LEO
Numri i postimeve : 180 Registration date : 04/10/2007
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:13 pm | |
| Endrra
Ne vitet e tua o enderr E le nje trag harrimi Ne rrjete marimangash Fle qete trishtimi Shpirt oratori hesht Para tmerrit tend. Ne gjirin tend me figura Levrimin e dites lajmeron Sot sa peshon peshorja Ndoshta pa nje Nje dritare e mbyll nga tymi tjetren tymi te mbyllur s'e le. Me shpirte lozin ankthi e tmerri Endrra neper dallge ne gjume ve Me ninullat e amshimit | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:13 pm | |
| Me ty
Me ty vjen edhe kjo jehone E zemres sime, O ere e kendeshme Dergoje atje. Lehtas thane rrugen e lotimit Qe rreshqet fshehtas e shkrihet Ku pikon... Te i ziu det qe pa te bardhat net E me ujekuqin pat shoqeni Duke fshehe ate qe nuk e do. Jehona ime i bashkohet psheretimes E zemerflakes Qe shkrin hekurin edhe kur nuk pikon. | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:15 pm | |
| Une dhe Ti
Viktime e thashethemeve ne kete bote te flamosur oratore ze i genjeshtres erresire e se vertetes aktori te tragjedise i mungon tema e dashurise sone dhe tymi i cigareve eshte perde qe shenon aktin e pare... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:16 pm | |
| Shoqeria juaj
Ne jemi kritika e mendjes tuaj Ju flisni harroni kohen veten. Te bukuren te vlefshem te paprekuren e uzurpojne vetem ne enderr. Nga meshira fjale te embela u flasim,pa menduar per prapavine. Gjykojme gjera te pamoralashem sikur engjujt e pafajesise. Djaj pas fytyrave u fshihen digjen si gacat qe qendrojne nen hi. Pervelojne me shume se ate qe e sheh me sy. | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:19 pm | |
| Enderr
Te shikoj nga larte Me sy te etshem e, Te perlotur me duket Se te shoh te perkdhel Me duar por jo kjo Eshte vetem enderr | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:20 pm | |
| Ndonjehere mjafton vetem Nje drite e vogel,dhe une Shohe diellin ne mesnate Ndonjehere mjaftone vetem Nje pike e shiut dhe une marre Uje nga flaka e zjarrit...
Ndonjehere mjafton loti Dhe Deti levize mbi... Ndonjehere mjafton nje lulje Dhe une arri ne qiell Ndonjehere mjafton qetesia Dhe une ndegjoi zerin sikur te Ishte i vellaut... Ndonjehere me mungone shiqimi juaj... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:21 pm | |
| Lotet e mi u derdhen ne Deti... Dhe derisa ato nuk i gjeje nuk do te ndalehem Ty te dashuroje | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:21 pm | |
| Ku do qe te jam afer apo large, Fshetesia jote e dashurise pasqyrohet ne zemren time. Dua afersin tende ta ndjeje... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:23 pm | |
| Pse
Pse me thua se nuk do te jesh se bashku me mua! Pse me ke genjyer Sa shpesh me the Se une te nevoitem ne jeten tuaj. Pse! Nuk mundem te ndjeje vetem ajr te ftofte, Hudhem nga jeta jote Kjo dashuri nuk egziston ne jete.Nuk mundem ... Eshte shume rende per mua Kush te ka thene se diskusionet jane vetem fjale te thata. Te lutem me dergo nje engjulle Te une se nuk mundem pa ty sonte... Eja te lutem me jap fuqi te ngritem Nuk munde te shohe... Ku je ti Qdo gje qe beje pa ty nuk ka kuptim e dashure. Ishte koha jone aq e shkurte qe ti harrojme te gjitha sikur shiu qe shperlan token... Ktheu Engjulli im | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:25 pm | |
| Te lutem mos me
lere ne vetmi.
Shumica e njerzeve
kane nje moment
ne jeten e tyre,
Ku shume gjera te
medhaja te bejne
e per ju jane te
pa arritura
Njeriu qe ne japim
krahje jane ata qe
neve na dhurojne fuqi
ne jete..
Fryma ebukurise
se nje natyre
na sjelle nje qe nuk
paramendojme
large si yjet ne qiell.
si ledhatimi i nje femiut
si nje shoke i jetes
si me te dashuren
ne nje shetitje qe shume
shume thelle te ledhatone
Ka ne bote nje drejtim
qe askush nuk mundet
te kaloje pos ti.
Ku ajo te shpien
mos pyet!!
Udheto atje.
Nese ne besojme ne fuqin
tone atehere qdo dite do te
jemi te forte
Cka nuk jepim aq lehte
nuk mundemi te humbim.
Une besoje ne ty... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:26 pm | |
| Enderra
Mbrem pashe veten afer nje Orkestre, luaja Violinen... Kur tonet e saj luja Kisha dridhje ne Zemer Ajo dinte te luante tonet e saja me benin te pikelluar
O Violin,qaje ke meshire me mua dhe fatin tim .... Luajmi te gjitha kenget me te bukura,luaj ato per mua me dashuri dhe lehte...
Kur Violina ndjeu deshirat e mia te luante si duhej, Melodia e saj ishte ishte e qarte sikur ajo qante ne Tonet e poshte dhe larte... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:27 pm | |
| ZEMRA
E GJATE SI NJE FIJE E KOMES SATE, E PA MBULUAR NE QESHJEN TENDE ZEMRA E PLAGOSURE
NJE DITE DO TE VIJE NE ZEMREN TENDE TE BUKUR TE BIE BORE...
GODITJE NE ZEMER NE NJE DREJTIM ,SI NJE LIBER QE DESHIRON TE LEXON... LEJO ATE TE TINGELLON KINSE DO TE FLUTURON | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:28 pm | |
| Engjell
Une jam engjulli i juaj ne mbremje Qe tash e tutje gjithmone per ty kujdeset Qe qdo kohe kujdesem kur te rrezoheshe Ai qe gjithmone kur me kerkone Ai qe te done ashtu si je Ty qe gjithe afersine te dhurone Me ndjene qe gjithmone Afer mje te jeshe... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:29 pm | |
| A done te qeshesh Nese une ty hapatas te them se me bene te qeshem...
A do te me ndegjoshe Nese ty te them Se me mungone me shume Se kurre
Ado te me kuptoshe nese Mundohem te spjegoje Se nuk e di si te reagoje ne keto momente...
A done te dishe,cka mendoje Nese bertas me ze te larte Kur them se kam nje ndjene Qe nuk me le rahat
A do te me besoshe Nese une ty te them Se te dua ende...
A done qe.... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:30 pm | |
| Une jam zajrri dhe drita e juaj Eja afer meje,nuk te lendoje Beru ti vete,hudhe masken e vjeter Eja nga erresira jote ne fatin tim Realizo enderren tende ne realitet Qetesohu,lejome ne afersine tende Mbulli Syte,enderro... Dile nga enderra jote ne enderr time Dhe nese nuk ke arrite ende ... Une do te jem zajrri ne driten tende | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:31 pm | |
| Frika
Frike qe te fleje Frike nga ju qe Te enderroje.. Frike qe i vetmuar Te zgjohem Me merre friken time Fleje me mua Enderro me mua Zgjohu se bashku me mua Me merre friken time..
Te dua | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:32 pm | |
| Edhe Ti
Mendoje ne Ty Dua qe zerin ta ndegjoi
Mendoje ne Ty Dua qe duarte ti ndjeje
Mendoje ne Ty Dua qe buzet ti puthi..
A mendone edhe Ti Keshtu | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:33 pm | |
| Ty te dashuroje nuk eshte e mundure!
Ty te perqafoje nuk eshte e mundure!
E gjithe kjo me shkatrron Dhimbje...
Ty te shohe eshte e mundure! Ty te ndegjoi eshte e mundure!
Ty te pershendes eshte e mundure! E gjithe kjo prape me bene dhimbje... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:34 pm | |
| Ooooooo Kosove Vendlindje ime e Dashure Ku do qe gjindem Ku do qe shkoje ,Zeri i juaj gjithmone me thrret. Me thrret aroma e dheut Me thrret zeri i Nanes dhe Babes Jeta ne mergim me flete dhe spjegon Se diqka me mungone Ajo me thrret me ze te forte. Nje lidhje qe askushe nuk mundet ta nderprej. Para meje dhe jush eshte nje udhetim qe Do ta zgjedhesh .Ajo eshte dashuria Vendlindja na thrret....Ajo na prete | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:37 pm | |
| Endrra
Eshte enderra poashtu realitet? Eshte ajo nje mbeshtetje per gjithe ata qe flejne... Nje enderr mundet te jete e kaluara Shpeshe reale qe nuk tregohet... Enderra mundet te jete ardhmeria Mos te lejojme qe enderrat te jane dyshime.. Ajo eshte gjithmone te ne Kete duhet ta kuptojme Ajo ti mbylle syte dhe ndegjojme Duke fluturuar ne ere te lehte Enderr eja me merre ne udhetim tuaj Enderr eja me merre ne kopshtin tuaj te gjelberuar Ndriqo realitetin ,trego ecjen e yjve.. | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:37 pm | |
| Besimi ne Dashuri
I leshoje ndjenat ne duart tuja Ti dhuroje me gjithe Zemer Se te Dua... Per mua eshte nje nevoje Qe veten ta dhuroje Te shtrihem me nje besim pakufi Ne duarte tuja... Se Ti je dashuria e Jetes sime... Nese syte e mi i mbylli Dhe endrren time e shijoje E gjithe kjo ka te beje vetem Per Ty.. Sepse Ty,Ty te dashuroi... A thua eshte kjo vetem nje Enderr?...Jo nuk e besoje aspak.. Sepse ti je e vertet ne jeten reale.. Dhe nuk je large meje... Pasi gjithmone te mbaje ne zemren time.. Te Dua mbi gjithcka.. | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:38 pm | |
| Me deshire do te kompunoja nje kenge dashurie... Ne flete pentagrami Po rendis vargje poetike Qe burojne nga kujtimet
I zgjuar,me fjale te bukura Per ty kam mendu... Njemije fjale i gjeje ne kenge Dashurie dhe ne Libra ...
Te gjitha tregojne dashurin e madhe Por ate qe une kerkoje nuk e gjeje... Ajo do te ndriqon qysh ne lindje Te drites sone..
Dhe nese mendimi im i dashurise Se flaket eshte vetem per pake kohe Ne Zemer tende do te rri,ateher Qellimin tim kam takuar dhe them qe, Une Ty te Dua! | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:39 pm | |
| Toni i Nenes
Zeri i Nenes- Gjithmone i besushem Toni i saje ne Veshet e mi Duan te thojne Te dua... Vetem fjalet vine perpara.. Kjo nuk do te thote Asgje qe nuk ndegjoi, Pasi Femiju i juaj jam. Ajo mendone kete nuk e vrej, Por mendimet e Nenes Bine ne Mua Tani si je poezi Nene e dashure te pershendes Pezemersisht-Mireupafshim Edhe pake kohe Une e di se qeshja jote Kurr nuk do te jete e Vjetruar.. | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:40 pm | |
| Biri im
Qdo mbremje ngadale Vije te shikoje e ndegjoi Sikurse oret jane te pregaditura Per mua..
Shtrihem lehte Afersin tende ta ndjeje Ti afrohesh afer meje Me perqafone..une nuk te leshoje
Mbylli syte e mi Filloi te enderroi Se si ti me shikon Qdo mengjese i zgjuar
Afer meje me shikon Se si zgjohem, Nga enderra ime e bukure I lumture ngritem dhe marre Me veti nga fati i madhe Nje cope te vogel... | |
|
| |
LEO
| Titulli: Re: Kopshti Poetik Sun Oct 07, 2007 5:40 pm | |
| Nje dite pa dashuri Nje dite e re i vetmuar Nje dite pa rreze te diellit Lotet rrjedhin nga mallengjimi Oj Nane thrret nipi gjyshen Udhetimi eshte i gjate Me nje drejtim te pakuptimt Deshirat dhe endrrat jane e vetmja qe mbesin Perqafimet nga ndarja Lotet e derdhura jane ato qe mbeten... | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Kopshti Poetik | |
| |
|
| |
| Kopshti Poetik | |
|